Získali jsme ocenění Czech Best Managed Companies 2024. Zobrazit více

Ekologické obaly na světlomety Nissan

Servisbal vyrábí obaly pro přepravu světlometů od subdodavatele do automobilky. Obal se celý skládá pouze z vlnité lepenky, zcela byly eliminovány plasty. Díky promyšlené konstrukci fixační vložky je obal použitelný pro levou i pravou variantu světlometu.

Požadavky zákazníka

Zákazník potřebuje bezpečný obal pro přepravu světlometu. Ten obsahuje části, u kterých je zvýšené riziko poškození během manipulace i přepravy. Jedná se hlavně o plastové výstupky (hrozí ulomení) a skleněné části (hrozí poškrábání).

Přepravuje se pravá i levá varianta světlometu. Balení musí být uzpůsobené pro jednoduchou paletizaci.

Naše řešení

S balením světlometů máme dlouholeté zkušenosti, proto náš konstruktérský tým věděl, jak na to.

Nejdůležitější součástí obalu je fixační vložka. Ta svým výřezem přesně kopíruje tvar světlometu, který je díky tomu dokonale zafixovaný v potřebné poloze. Nejcitlivější části produktu se vlnité lepenky vůbec nedotýkají. Obal dále obsahuje dodatečnou ochranu v podobě vyvýšených částí fixace.

Pripadova studie obal na svetlomety 2

Do jedné vložky lze vložit levý i pravý světlomet. Vložka se totiž dá složit z rubové i lícové strany. Aby se předešlo chybám během skládání obalu, pomáhají operátorům vyseknuté značky. Pokud se fixace složí pro pravý světlomet, je značka R správně orientovaná a L je zrcadlově, nebo naopak. Obdobně fungují i další symboly na krabici.

Během návrhu obalu byly jednotlivé vzorky testovány přímo operátory v provozu zákazníka. Díky tomu došlo ke zkrácení klop a vytvoření zámečků, které klopy upevní k fixaci. Před spuštěním výroby zákazník provedl také pádové zkoušky a přepravní test v reálných podmínkách. V obou případech balení uspělo.

Ekologie

Pro obdobná balení se často používají tvarové vložky z EPS (pěnového polystyrenu). To je však nákladné jak z ekonomického tak ekologického hlediska. Musí se investovat do výroby drahé formy na výrobu tvarové fixace z polystyrenu. Jeho likvidace je pak energeticky náročná. Navíc je nutné separovat karton a plast.

V porovnání s tím je náš obal z jednoho materiálu, vlnité lepenky, jejíž recyklace je dobře zvládnutá a lze ji provádět opakovaně.

Přínosy obalu

C34A3976 Edit
nissan logo

Zákazník:
Nissan Motor Co., Ltd.

Obor:

automotive

Ukázka řešení

Ať Vám neunikne žádná novinka ze světa obalů a Servisbalu

Zadejte svůj e-mail a my Vás budeme pravidelně informovat.

Copyright © 2020 SERVISBAL OBALY s.r.o.

Eobaly.cz – Eshop s obaly do 24 hodin. Kartonové krabice přes 200 rozměrů skladem.

Tvorba webu: BORT

Chcete začít balit efektivně?

Pojďme se sejít nad šálkem dobré kávy.
Rádi s Vámi projdeme každý detail vaší objednávky.

Zašlete nám zprávu!